Z jídelníčku pro těhotné

Z jídelníčku pro těhotné - obrázek
Z jídelníčku pro těhotné - obrázek

Pošírovaná kuřecí prsa v lanýžové omáčce

Ingredience: (pro 2 osoby)
kuřecí prsa
čerstvá smetana
lanýžový olej
lanýž černý
kuřecí vývar
brambory grenaille
hrubá mořská sůl

Postup:
Čerstvou smetanu (0,6 l) svařte na mírném ohni na polovinu (dokud nebude hustá), přilijte teplý kuřecí vývar (0,2 l) a lanýžový olej (2 čajové lžičky). Do horké omáčky nakrájejte černé lanýže (4-6 velmi tenkých plátků). Odstavte a vložte posolená (špetka) kuřecí prsa (3 tenké plátky na osobu), předem uvařené a na půlky nakrájené brambory grenaille (200 g) a vložte do trouby předehřáté na 70 °C. Pošírujte 7 až 9 minut. Omáčka se nesmí vařit! Servírujte do hlubokých talířů a navrch položte na tenké plátky pokrájené černé lanýže (4 plátky na osobu).

 

.....další recepty najdete ZDE.

 

 

Zdroj: AMBIENTE

Témata: