Bezpečná domácnost pro děti

Bezpečná domácnost pro děti - obrázek
Bezpečná domácnost pro děti - obrázek

Jakmile se děti vybatolí z postýlek a začnou objevovat svět, dospělým se dočista změní pohled na bezpečnost domácnosti. Elektrické zásuvky, ostré hrany, pootevřená okna – to vše musí být zabezpečeno před nenechavými ručkami malého průzkumníka. Děti ale, jak známo, neobjevují jen hmatem. Naopak, rády všechno možné strkají do úst, ochutnávají a cumlají. Jak tedy mít jistotu, že jim jejich přirozená zvídavost neuškodí?

"Uchovávejte mimo dosah dětí.“ Asi každý rodič někdy zahlédl tuto varovnou větu na etiketě čisticího prostředku. O skladování čističů není třeba dlouze diskutovat – bezpečnost ale začíná už u správného výběru pomocníků do domácnosti. Hledáme totiž pomocníky účinné na veškerou špínu a mastnotu, ale současně šetrné k lidské pokožce. Tedy i k děťátku, které se batolí po podlaze nebo se přidržuje nábytku, zatímco zkouší první krůčky.

Takové výrobky uvádí na trh česká značka Feel Eco, která má už při vývoji na paměti 4 klíčové firemní hodnoty: domov, rodina, ekologie a účinnost. Tyto pojmy, to nejsou jen nějaká abstraktní hesla, která visí na firemní nástěnce. Ale konkrétní úhly pohledu, kritéria, podle nichž je každý produkt přísně posuzován. Cíl je jasný: vyrábět prostředky, které se dají používat pohodlně, bezpečně a bez plýtvání. V jakékoli domácnosti – tedy i tam, kde jsou děti.

Důkazem, že Feel Eco na děti pamatuje, je řada Feel Eco Baby, speciálně vyvinutá pro praní dětského a kojeneckého prádla. Dále Feel Eco prodává ekologické pomocníky pro mytí podlahy, čištění koupelny, úklid WC  a  mytí oken.  V nabídce nechybí ani kuchyňské prostředky – ať už pro úklid kuchyně, nebo pro mytí nádobí v ruce či v myčce.

Výrobky Feel Eco se osvědčují i v nezávislých dermatologických testech – a dobré je, že snaha o vylepšování nekončí, ani když se úspěšně prodávají. Výrobky i dále prochází inovací – což poznáte, mimo jiné, i na obalech, kde už mnoho z nich ani nemusí mít výstražné symboly. Jak je to možné? Nejčastěji se vývojářům podařilo najít nové, bezpečnější suroviny, nebo za pomoci expertů vyhodnotili celou skladbu receptury, a potvrdila se vyšší bezpečnost pro zákazníka.

Zní vám to trochu jako pohádka? Věřte, že není. Za značkou Feel Eco stojí lidé, kteří jsou sami rodiči. Už při vývoji a výrobě produktů proto myslí na své vlastní děti – a velmi dobře chápou, jak důležitá je pečlivá ochrana jejich zdraví. Vyrábí tedy natolik bezpečné produkty, aby je bez obav používali i u sebe doma.