Národní muzeum uzavře 7. 7. svou historickou budovu

Národní muzeum uzavře 7. 7. svou historickou budovu - obrázek
Národní muzeum uzavře 7. 7. svou historickou budovu - obrázek

Národní muzeum připravuje rekonstrukci historické budovy. Návštěvníci mají poslední možnost vidět expozice v současné podobě. Muzeum se chce se svou budovou jaksepatří rozloučit, a tak připravilo celou řadu akcí. První se koná v sobotu 7. května v 10.00 hodin. Přijďte na hravé pravěké odpoledne v historické expozici.


Přijďte a vyzkoušejte si život v pravěku na vlastní kůži. Národní muzeum pro vás připravilo zábavnou stezku pravěkou expozicí. Na této stezce se vy i vaše děti proměníte v lovce mamutů. Vyzkoušíte si, jak vám sluší pravěké oděvy, zjistíte, jestli byste se o mnoho let později uživili tehdejším způsobem mletí obilí. Vyrobíte si dobové šperky, odhalíte krásu rituálních sošek, vyzkoušíte si tkaní a spoustu jiného.


Nadějní mladí archeologové pozor!!!

archeologové


Využijte jedinečné možnosti a přijďte se podívat na opravdové archeology přímo při práci. 
V sobotu 7. 5. od 13 hodin přímo v pravěké expozici budeme odkrývat a dokumentovat záhadu pravěkého hrobu skrčence. Nenechejte si ujít ojedinělou příležitost, která se už nikdy nemusí opakovat!


Práci archeologů si pod vedením odborníků můžete sami vyzkoušet při hledání střepů keramických nádob a jejich následné dokumentaci.


Výstavy a expozice v historické budově jsou přístupné i s kočárkem (v případě potřeby požádejte ostrahu, aby vás do vyšších pater vyvezla služebním výtahem). K dispozici je kavárna, šatna, muzejní obchod se suvenýry a hračkami. Více informací najdete na www.nm.cz.


Podobné rozloučení je plánováno i na 7. 6., kdy se bude program týkat přírodovědeckých expozic.

Témata: