Dotazy pro MUDr. Michala Kouckého
18. 2. 2004
otázka
Vážený pane doktore.Je mi 33 let a mám půl roku zavedenou Mirenu. S manželem zvažujeme třetí dítě tak za dva roky (35).Myslíte, že může nastat nějaký problém v otěhotnění?Jak dlouho před plánovaným početím je nutno Mirenu vyndat? Je možné nějak...
odpověď
Dobrý den, tak mělo by to fungovat tak,že když budete chtět otěhotnět, tak se vyjme Mirena a pak , podobně jako u vysazení antikoncepce, by jste měla začít snažit. Dopak hormonů v tělísku na těhotenství žádný není, čili můžete být bez obav. Vhodnou...
18. 2. 2004
otázka
Dobrý den, asi jsem se špatně vyjádřila můj menstruační cyklus trvá 28 dní, někdy 26 dní. Většinou přijde po těch 28 dnech. Možná je to tím, že jsem právě dobrala HA a proto jsem to dostala o dva dny dříve. To znamená, že jak mi tvrdí jiné ženy...
odpověď
Dobrý den, jasně, my počítáme menstruační cyklus od prvního dne od začátku měsíčků, já pochopil, že ovulaci máte až 10-14 po skončení menstruace, takže takhle je vše u vás "normální",jak má být. První dva dny po skončení měsíčků sice...
17. 2. 2004
otázka
Pane doktore, přede dvěma měsíci jsem přestala brát HA (po 8 letech). Obávala jsem se, že po tak dlouhé době bude mít organismus problém se znovu "nastartovat", ale již dvakrát po sobě jsem dostala menses přesně po 28 dnech. Byla jsem ráda...
odpověď
Dobrý den, ne naopak, jak se zdá,antikoncepce zde splnila jeden ze svých účelů, došlo k " zpravidelnění " cyklů,jak má být, takže naopak, vše by mělo být v pořádku.
17. 2. 2004
otázka
Dobrý den, jaká je pravděpodonost otěhotnění, když jsme měli s přítelem soulož druhý den po skončení menstruace. Menstruaci mám pravidelnou, plus mínus dva dny. Je možné otěhotnět, i když ovulace teoreticky přichází 10. až 14. den po menstruaci?...
odpověď
Dobrý den, také jsem tu už psal na toto téma dříve, jukněte do starších odpovědí, kde jsem psal o plodných a neplodných dnech.Největší pravděpodobnost otěhotnění je kolem ovulace, +- 2-3 dny,ale těhotnět můžete s relat. vysokou pravděpodobností...
16. 2. 2004
otázka
Vážený pane doktore, je úžasné že se mi konečně podařilo najít poradnu kde lékař odpovídá opravdu neuvěřitelně pohotově a tím pádem aktuálně. Jsem v 21 týdnu druhého těhotenství a zatím vše probíhá v pořádku. I když jsem už musela dvakrát do...
odpověď
Dobrý den, dost obsáhlá otázka Ale odpovím vám jednoduše, nebojte .Antibiotika ,která uvádíte jsou v těhotenství dostatečně bezpečná, penicilinového typu jsou obě.Otázka je, jak probíhala ta horečnatá onemocnění, samosebou, hypertermie, čili vyšší...
16. 2. 2004
otázka
Dobrý den, pane doktore. Mám dotaz. Minulý týden jsem byla u lékaře a poté co se ke mě choval jako k neposlušné školačce a poslal mě na ušní, když jsem mu špatně rozumněla jsem se rozhodla ujasnit si sitaci jinde. Od dubna neberu antikoncepci a...
odpověď
Dobrý den, velice těžko se mi komentuje práce jiných kolegů, nedovolil bych si to...Ale, v podstatě, podle toho,co píšete, v podstatě postupuje správně. Jedná se o velice obšírný problém,ale přečtete-li si minulé příspěvky, už jsem to tu dříve psal...
16. 2. 2004
otázka
Dobrý den. Uklouzla jsem na chodníku a spadla. Samozřejmě jsem se lekla, tak mám pocit, že rovnou na břicho, ale nejspíš ne, protože mám natlučená kolena. Samozřejmě půjdu v nejbližší možné době ke svému ošetřujícímu, ale zajímá mě, jestli jsem...
odpověď
Dobrý den, miminko vydrží docela hodně, je "schované" v plodovém vaku a voda plodová brzí i relativně velká traumata. Kdybyste věděla ,co mu děláte, když se smějete ..., ukazuju to rád maminkám na ultrazvuku. Ne ,ale vážně, tady by , při...
15. 2. 2004
otázka
Dobrý den. Jsem v 7 týdnu těhotenství a v září 2003 sem mela jít na očkování-tetanovku. Je dobré to podstoupit v těhotenství? Nebo až pak? Ještě se chchi zeptat jestli nevadí že jsem těhotná a občas ještě kojím svou 15 měsíční dceru. A je prosím...
odpověď
Dobrý den, očkování v těhotenství je vždy trochu problém, upřímně řečeno bych raději počkal až po porodu,tetanus vás, pokud denně neprovádíte zemědělské práce, příliš neohrožuje Jinak kojení v těhotenství nevadí. Canesten je zcela v pohodě, jeho...
14. 2. 2004
otázka
Dobrý den pane doktore! Díky moc za odpověď. Píšete, že byste potřeboval znát stáří podle měsíčků. Myslím, že tímhle údajem Vám ještě víc zamotám hlavu , protože měsíčky jsem měla už od začátku menstruování nepravidelné, někdy i delší pauza......
odpověď
Dobrý den, tak to jsem ale už moudřejší Právě u nepravidelné menstruace je ultrazvuk rozhodující! Takže vychází mi: 7/11 jste byla dle menstruace 13+4 a dle ultrazvuku 8+2 ( jak píšete ), jednalo se tedy o 5 týdnů mladší graviditu !!!! - tento údaj...
14. 2. 2004
otázka
Dobry den!Mam dotaz pane doktore ohledne prvni tehotenske prohlidky.Dnes jsem si delala test a zjistila jsem ze je pozitivni a mnela by jsem byt v 2 tydnu tehotenstvi.Posledni menstruaci jsem mnela 20.1 ale v te dobe jsem jeste tehotna nebyla...
odpověď
Dobrý den, můžu poradit jen jedno, nebuďte nedočkavá Těhotenství se začíná počítat vždy od 1.dne poslední menstruace, i když je to zdánlivě postavené na hlavu, když ještě vlastně v té době ( na začátku cyklu ) nemusíte vůbec být těhotná,ale je to...