Není mlíčko jako mlíčko

Není mlíčko jako mlíčko - obrázek
Není mlíčko jako mlíčko - obrázek

V okamžiku, kdy si poprvé pochováte svůj drobounký uzlíček, víte, že pro něj chcete to nejlepší. Zpočátku nepotřebuje nic jiného než dostatek spánku a mlíčka od maminky. A to téměř až do 6 měsíců. Ani v pozdějším věku by zodpovědní rodiče neměli přestat dbát o správné složení jídelníčku své ratolesti. Protože dobře nakrmené, nikoliv však překrmené, dítě je také spokojenější a vyrovnanější.

První, co miminko po příchodu na svět okusí, je chuť mateřského mléka. Bez něj by nesílilo a nezískávalo tolik potřebné a důležité tuky, sacharidy, bílkoviny, vitamíny, minerální látky. Tělo maminky dokáže reagovat na výživové potřeby malého tvorečka. A tak zpočátku proudí do jeho organismu především ochranné a obranné látky ve formě takzvaného mleziva. Později se složení mateřského mléka mění, zvyšuje se obsah další živin, zejména vitamínů, tuků, sacharidů. Mateřské mléko slouží nejen jako zdroj energie, ale pokrývá rovněž pitný režim rostoucího organismu.

Ani po prvním půl roce plného kojení, kdy nastává čas zeleninových příkrmů, ovocných přesnídávek a kašiček, by mléčná složka z dětské stravy neměla zmizet. Ideální samozřejmě je, pokud maminka pokračuje v kojení. Odborníci tvrdí, že od ukočeného desátého měsíce by dítě v závislosti na věku a fyziologickém vývoji mělo vypít minimálně 0,5 litru mléka denně. POZOR však na krabicové kravské mléko, které není pro tak malé děti v žádném případě vhodné.

Pro každý věk

Sečteno podtrženo, neexistuje vhodnější výživa pro miminka než je mateřské mléko. A tak není divu, že se jejím složením nechali inspirovat také odborníci na náhradní kojeneckou výživu ze společnosti Hero a vytvořili skutečně unikátní náhradní mléčnou výživu Nutradefense, která se svým složením snaží přiblížit složení mateřského mléka. Nutradefense může dítě provázet od 6 měsíce, pokud maminka z různých důvodů přestává kojit, až po přechod na neupravené kravské mléko (to je vhodné nejdříve od tří let věku). Pokud však dítěti náhradní mléčná výživa chutná, můžete s jejím podáváním bez problémů pokračovat a není žádný důvod přecházet na krabicové mléko. Vždyť díky přesně deklarovaným hodnotám na obale přesně víte, kolik a které vitaminy a minerály dětem podáváte. A to se rozhodně o kravském mléku v krabici říci nedá. 

Nutradefense stoprocentně pokrývá požadavky odborníků na vhodnou výživu dětí a teď navíc příchází s vylepšeným složením se třemi unikátními složkami, jež byste objevili rovněž v mateřském mléce – prebiotickou vlákninou GOS (usnadňuje trávení, podporuje pravidelnou stolici), nenasycenými mastnými kyselinami DHA/ARA (životně důležité tuky, které potřebuje mozek a nervová soustava ke správnému vývoji, ale tělo si je nedokáže samo vyrobit, a proto je musí přijímat v dostatečném množství z potravy) a nukleotidy (stavební kameny DNA a RNA, které řídí tvorbu bílkovin a tím i stavbu buněk rostoucího organismu).

Všechny tři unikátní složky byste našli jak v mateřském mléce, tak v řadě náhradní mléčné výživy Nutradefense. Pochopitelně jejich množství se liší podle věkové kategorie, pro niž je výživa určena. Například u nukleotidů jejich potřeba v organismu s věkem klesá (tělo už neroste tak rychle jako v prvních měsících života) a tomu je přizpůsobeno i složení příslušné kategorie výživy Nutradefense.

Sbohem alergie

Nutradefense nabízí vhodnou výživu skutečně pro všechny věkové kategorie a nezapomíná ani na skupinu dětí ohroženou vznikem alergií, jichž v poslední době bohužel stále přibývá. Pro ně je určena hypoalergenní řada Nutradefense s označením HA. Nutradefense HA navazuje na oblíbenou hypoalegenní řadu Sunaru HA. V této řadě, určené pro kojence se zvýšeným rizikem vzniku alergie, jsou taktéž obsaženy tři již zmiňované významné složky – prebiotická vláknina GOS, nenasycené mastné kyseliny DHA a ARA a nukleotidy.

Maminky ocení také Nutradefense Smart Pack, u něhož získají praktickou dózu na sušené mlíčko pro svého drobečka. Mohou ji opakovaně použít pro hygienické uskladnění náhradní výživy a dóza je vhodná i do myčky. V  případě opakovaného použití dózy doporučujeme před nasypáním nového prášku dózu vždy pečlivě vymýt a nechat důkladně vyschnout.

A na závěr dobrá zpráva pro všechny maminky, které přestávají kojit a chtějí nejprve vyzkoušet novou mléčnou výživu Nutradefense, nebo pokud zkoušely mnohé náhradní výživy, ale žádná zatím jejich dítku nezachutnala a celé balení drahého mléka přišlo vniveč. Nutradefense nabízí takzvané „jednoporcovky“ neboli balení s jednou dávkou mlíčka. Malé balení se také výborně hodí jako pohotovostní „mlíčko poslední záchrany“ na cesty.

Vizitka Nutradefense

1) Základní řada

Nutradefense 2 - pro kojence od ukončeného 6. měsíce

Nutradefense 3 - pro kojence od ukončeného 10. měsíce

Nutradefense 4 - pro malé děti od ukončeného 18. měsíce

2) Hypoalergenní řada – určena kojencům a malým dětem s rizikem vzniku alergií.

Nutradefense HA 2 – pro kojence od ukončeného 6. měsíce

Nutradefense HA 3 – pro kojence od ukončeného 10. měsíce

3) Nutradefense smart pack – balení s praktickou dózou, kterou mohou maminky opakovaně využít. Uvnitř je přiložen letáček s praktickými informacemi.

Nutradefense smart pack 2 - pro kojence od ukončeného 6. měsíce

4) Jednoporcové balení

Nutradefense „jednoporcovky“ 2 - pro kojence od ukončeného 6. měsíce

 

Cena:

Nutradefense 2-4: 319,- CZK/800 g

Nutradefense HA 2-3: 319,- CZK/600 g

Nutradefense smart pack 2: 249,- CZK/400 g

Nutradefense „jednoporcovky“ 2: 14,90,- CZK/30 g

Více informací na www.nutradefense.cz / www.nutradefense.sk

V případě dotazů mohou maminky volat na bezplatnou infolinku: 800 201 102 (ČR), 0800 606 005 (SR).